Slovenski dimnik – kakovost domače proizvodnje


Dimnik predstavlja končni člen ogrevalnega sistema, ki skrbi za odvajanje dimnih plinov iz kurilnih naprav, kot so peči, kamini in štedilniki. Sestavljen je iz treh elementov: notranje cevi za dimnike, vmesnega izolacijskega elementa, ki skrbi za toplotno izolacijo ali dilatacijo, in zunanjega nosilnega plašča.  Sodobni dimniki so danes izdelani iz trpežnih materialov, kot sta keramika in nerjaveča pločevina, saj morajo biti kos novim kurilnim napravam.

V podjetju OGM-BI d.o.o. vam ponujamo pravi slovenski dimnik visoke kakovosti – zasnovan in izdelan v domači proizvodnji. Slovenski dimnik EKOKER je narejen iz visokokakovostih elementov in ima vse prednosti standardnih dimnikov. Poleg tega pa slovenski eko dimnik nudi pogoje za optimalno ozračenje v prostorih, hkrati pa tudi največjo stopnjo varčevanja energije.

EKOKER – slovenski eko montažni dimnik iz keramike

Slovenski dimnikKeramični montažni dimnik EKOKER je narejen iz vrhunskih in trpežnih materialov. Poleg vrhunske kakovosti slovenski dimnik odlikujeta tudi ugodna cena in enostavna montaža. Montaža dimnika  mora biti izvedena natančno in v skladu z navodili, saj bo le tako dimnik nemoteno in dolgotrajno deloval. Ob pravilnem vzdrževanju je življenska doba dimnika lahko tudi več kot 30 let.

Montažni dimnik je primeren za vse vrte goriv (kurišč), vključno za nizko temperaturne kotle z izstopno temperaturo dimnih plinov od 40° C naprej. Montažni dimnik se postavi hitro in ga ni potrebo dodatno izolirati, ometavati ali kakor koli zaščititi. Je končnega izgleda, na mestu, kjer se prebije streha, pa se naredi obroba in dimnik je takoj pripravljen za uporabo.

Šamotni eko dimnik ima odlične toplotno izolacijske lastnosti, dobro prezračevano izolacijo ter veliko odpornost na vlago, kisline in visoke teperature. Odlična plinotesnost dimniškega sistema zagotavlja protipožarno varnost. Gladke stene dimnika povzročajo minimalno trenje pri prehodu plinov in omogočajo dober vlek. Omogoča varen odvod utekočinjenih agresivnih kislih ostankov izgorevanja. Eko dimnik omogoča lahko čiščenje in je odporen na mehanske obremenitve.

Naredite nekaj zase in za okolje in izberite EKOKER, slovenski eko montažni dimnik. Obiščite nas.