Šamotni troslojni dimnik se vse bolj uveljavlja


Troslojni dimnikZa šamotni dimnik oziroma keramični dimnik je značilen troslojni dimniški sistem, zgrajen iz treh različnih elementov. Zunanje ogrodje je tako imenovani plašč iz lahkega betona. Med plaščem in tuljavo je vgrajena toplotna izolacija iz kamene volne. Notranja tuljava, ki je ogrogle oblike, pa je izdelana iz kakovostnega ognjeodpornega šamota. Šamotna tuljava je obstojna tako na visoko kot nizko temperaturo, s tem pa onemogoča prehod kondenza skozi stene tuljave. Poleg tega so šamotne cevi stabilne, plinsko neprepuste in odporne proti kislini. Ker je šamotni troslojni dimnik zgrajen iz več plasti, je s tem omogočeno prosto krčenje in raztezanje ter možnost namestitve izolacije.

Enostavna gradnja je ena glavnih prednosti, ki jih prinaša šamotni troslojni dimnik. Ker je izdelan že kot celoten sistem dimnika, izdelava dimnika vključuje le sestavljanje posameznih elementov med seboj. Po končani postavitvi šamotnega dimnika se zgornji del dimniške konstrukcije obzida še z opeko, katero se polaga na posebno konzolno ploščo dimnika.

Izdelava dimnika – šamotni troslojni dimnik za sanacijo in novogradnjo

Izdelava dimnika vsekakor ni postopek, ki ga zna izvesti vsak zidar. Preden se odločimo za dimnik, se moramo odločiti, katero gorivo bomo izbrali in kakšno kurilno napravo bomo vgradili. Vsaka kurilna naprava ima svoje zahteve, treba pa je tudi upoštevati višino in položaj dimnika. Projektant na podlagi teh podatkov izračuna, kakšen presek in višina dimnika mora biti, da bo zagotovljen optimalni vlek in pravilno delovanje kurilne naprave. Prav tako mora biti dimnik tako požarno varen kot sanitarno neoporečen. Gradnja dimnika je torej proces natančnih izračunov, predvsem pa mora ustrezati vsem predpisom.

Izdelava dimnika v podjetju OGM-BI d.o.o.

Vas zanima, kako poteka izdelava dimnika v našem podjetju? Tako za sanacijo kot novogradnje je na voljo dimniški sistem: EKOKER. EKOKER, slovenski dimnik, je narejen na podlagi izkušenj, znanj in v skladu s standardi. Šamotni dimnik je narejen iz vrhunskih in trpežnih materialov, odlikujejo pa ga enostavna montaža, vrhunska kakovost, ugodna cena, odlične toplotno izolacijske lastnosti ter možnost priključitve kotlov za plin, olje in trda goriva. Šamotni dimnik je tudi visoko odporen na vlago, kisline in visoke temperature. Odlična plinotesnost dimniškega sistema pa zagotavlja protipožarno varnost.

Obiščite nas.