Različni šamotni izdelki za zidanje kamina ali dimnika


Šamotni izdelki, ki jih najdete v prodajnem programu podjetja OGM-BI d.o.o., so namenjeni različnim pečem in kuriščem ter njihovim sestavnim delom, saj je njihova prednost ravno v tem, da so ognjevzdržni. Šamot je narejen iz mešanice posebne gline in primesi, in je zaradi posebnih postopkov ognjevaren. Pri postopku vlečenja pridobimo klasičen pečarski šamot ter dimniški šamot, ki se uporablja pri izdelavi kaminov in kurišč, s stiskanjem pa industrijski šamot.

Velika izbira šamotnih izdelkov za celotno gradnjo ognjevarnih kurišč in dimnikov

Med šamotnimi izdelki boste našli šamotni beton, šamotno malto, šamotno lepilo, šamotne plošče  in šamotno opeko. Pomemben šamotni izdelek je tudi šamotna moka, drugo ime za šamotno malto. Poleg šamotnih izdelkov iz lastnega programa se pri nas lahko dobijo tudi šamotni izdelki izdelki enega najbolj kakovostnih proizvajalcev tovrstnih produktov.

Šamotne plošče odlikuje visoka kakovost in vzdržljivost

Šamotne plošče pridobimo s pomočjo vlečenja in stiskanja gline in drugih materialov. Glavna prednost šamotne plošče je v tem, da je enostavna za montažo. Z manjšimi šamotnimi ploščami obložimo kurišče znotraj kaminskega vložka.

Tako kot vsi šamotni izdelki je tudi šamotna plošča visoko kakovosten in vzdržljiv proizvod. Njihova življenjska doba je dolga, uporaba pa različna. Šamotna plošča se med drugim uporablja tudi v kulinariki, za pripravo hrane. Majhno šamotno ploščo enostavno vstavite v pečico, jo na eni strani segrejete, obrnete in segrejete še na drugi strani. In že imate pravo malo krušno peč, v kateri lahko mirno pečete dobrote, kot so jih pekle vaše babice.

Šamotne plošče

V našem prodajnem programu se nahajajo šamotni izdelki različnih dimenzij in različnih namenov uporabe. Tudi šamotno ploščo vam lahko odrežemo v različnih dimenzijah in debelinah.

Šamotno lepilo je pri zidanju zelo pomembno

Šamotno lepilo je ravno tako pomembno za izdelavo oziroma zidavo različnih kurišč, kaminov in peči, kot šamotna malta in ostali šamotni izdelki. Priprava šamotnega lepila je precej nezahtevna, saj ima tako kot vsi naši šamotni izdelki na embalaži natančno navodilo, kako uporabiti šamotno lepilo. Seveda pa se lahko o uporabi in pripravi posvetujete tudi z nami. Z veseljem vam bomo pomagali. Pri tem naj poudarimo, da naše izdelke, tudi šamotno lepilo, odlikuje vrhunska kakovost, kar pomeni, da vam bo služilo tako, kot je treba.

Obiščite nas.