Šamotna opeka – sestava iz gline in primesi


Šamotna opeka sestavaŠamotna opeka, katere sestava je mešanica posebne gline in primesi obdelanih s posebnimi postopki. To lahko dosežemo s postopkom vlečenja, pri čemer pridobimo klasičen pečarski šamot, ki se uporablja pri izdelavi dimnikov, ali pa s stiskanjem, kar nam daje industrijski šamot. Šamotna opeka, katere sestava je ognjeodporna, prenese zelo visoke temperaturne obremenitve. Zato se lahko uporablja za obloge kurišč (šamotna opeka za kamin).

Šamotna opeka za kamin, na voljo so različne dimenzije, tudi sestava šamotne opeke je lahko različna, je namenjena pozidavi okoli kaminskega vložka, ki se ob kurjenju kamina ogreje. Toploto oddaja tudi še potem, ko ne kurimo več. Šamot nam torej pomaga čim bolj izkoristiti kaminski vložek oziroma poskrbeti, da bo ogrevanje z njim prijetno in energetsko učinkovito.

Šamotna opeka – sestava in dimenzije za vse potrebe in želje

V naši ponudbi šamotnih izdelkov se nahaja tako klasična kot specialna šamotna opeka za zidanje, pa tudi visokoglinična in izolacijska šamotna opeka za zidanje. Vse so na voljo v različnih kakovostih (pri tem je mišljena sestava šamotne opeke) in dimenzijah. Če vam šamotna opeka standardne dimenzije ne ustreza, vam je na voljo tudi šamotna opeka, kjer bodo sestava, dimenzije in oblike ustrezale vašim željam in potrebam.

Vabljeni.