Montaža dimnika mora biti izvedena strokovno


Montaža dimnikaMontaža dimnika je storitev, ki zahteva veliko mero spretnosti in znanja, zato ni priporočljivo, da se jo loti nekdo, ki ni strokovno podkovan. Pri montaži dimnika je namreč potrebno paziti, da je celoten sistem popolnoma plinotesen, saj lahko drugače pride do škodljivih posledic za zdravje, obstaja pa tudi nevarnost požara. Podjetje OGM d.o.o. iz Vrhnike vam nudi pravilno izbiro dimnika in za vas opravi kvalitetno montažo dimnika s primerno višino in debelino izolacije dimnika ter tudi z ustrezno velikostjo preseka dimniške tuljave glede na moč kurilne naprave. Montažo dimnika za vas opravijo strokovno usposobljeni sodelavci z dolgoletnimi izkušnjami na tem področju. Montaža dimnika običajno (če ni zapletov) traja kakšen dan ali dva. Trajanje in način montaže dimnika sta odvisna tudi od višine dimnika ter mesta in načina postavitve dimnika. Poleg postavitve novega dimnika vam nudimo tudi sanacijo starega dimnika. Glede na stanje dimnika se odločimo za delno ali celotno sanacijo dimnika.

Višina dimnika

Višina dimnika  je odvisna od višine in naklona strehe, kurilne naprave in vrste goriva. Poznamo dve višini dimnika: celotno višino dimnika (od temeljev do vrha) ter efektivno višino dimnika, ki označuje razdaljo med vrhom dimnika in priključkom na peč. Najmanjša predpisana efektivna višina dimnika znaša 4 metre.

Izolacija dimnika

Povsod, kjer pride do stika z okoliškim zrakom nad streho oz. kjer dimnik poteka skozi neogrevane prostore, je priporočljivo dodatno položiti izolacijo dimnika. Na ta način se zadrži višja temperatura dimnih plinov, s tem pa boljši vlek v dimniku. Izolacija dimnika tudi preprečuje kondenzacijo dimnih plinov. Še dodatno toplotno izolacijo dimnika svetujemo, kadar je le-ta višji od 15 metrov.

V kolikor potrebujete dodatne informacije glede ustrezne višine dimnika, njegove izolacije ali imate druga vprašanja s področja montaže dimnika, se obrnite na naše svetovalce, ki vam bodo z veseljem ponudili koristne nasvete.