Izolacija dimnika za bolšji vlek dima


Povsod, kjer pride do stika z okoliškim zrakom nad streho oz. kjer dimnik poteka skozi neogrevane prostore, je priporočljivo dodatno položiti izolacijo dimnika. Na ta način se zadrži višja temperatura dimnih plinov, s tem pa boljši vlek v dimniku. Izolacija dimnika tudi preprečuje kondenzacijo dimnih plinov. Še dodatno toplotno izolacijo dimnika svetujemo, kadar je le-ta višji od 15 metrov. V kolikor potrebujete dodatne informacije glede ustrezne višine dimnika, zunanje izolacije dimnika ali imate druga vprašanja s področja montaže dimnika, se obrnite na naše svetovalce, ki vam bodo z veseljem ponudili koristne nasvete. Zaupajte izolacijo dimnika nam, ki smo za to strokovno usposobljeni.

Izolacija dimnikaToplotna izolacija dimnika je pomembna

Podjetje OGM d.o.o. z Vrhnike vam nudi pravilno izbiro dimnika in za vas opravi kvalitetno montažo dimnika s primerno višino in debelino izolacije dimnika ter tudi z ustrezno velikostjo preseka dimniške tuljave glede na moč kurilne naprave. Montažo in zunanjo izolacijo dimnika za vas opravijo strokovno usposobljeni sodelavci z dolgoletnimi izkušnjami na tem področju. Montaža dimnika in izolacije dimnika običajno (če ni zapletov) traja kakšen dan ali dva. Trajanje in način montaže dimnika sta odvisna tudi od višine dimnika ter mesta in načina postavitve dimnika. Poleg postavitve novega dimnika vam nudimo tudi sanacijo starega dimnika. Glede na stanje dimnika se odločimo za delno ali celotno sanacijo dimnika. Cena popravila je v vsakem primeru zelo ugodna.

Toplotna izolacija in ognjevarna zaščita dimnikaToplotna izolacija dimnika mora biti izvedena profesionalno

V podjetju OGM-BI vam nudimo pester nabor visokotemperaturnih, izolacijskih izdelkov za toplotno izolacijo dimnika, evropskega proizvajalca Promat. Izolacijski izdelki iz našega programa zagotavljajo ognjevarnost tudi pri obremenitvah do 1600°C . V podjetju vam bomo z svojim strokovnim znanjem, dolgoletnim izkušnjami in kvalitetnim servisom z veseljem pomagali pri nakupu in vgradnji šamotno izolacijskih izdelkov za izolacijo dimnika. V podjetju vam bomo s svojim strokovnim znanjem, dolgoletnim izkušnjami in kvalitetnim servisom z veseljem pomagali pri izobraževanju, nakupu in vgradnji kvalitetnega in varnega dimniškega sistema v vaš dom.