Izdelava, obnova, čiščenje in popravilo dimnika


Dimnik je zelo pomemben element ogrevalnega sistema, ki skrbi za odvod dima. Sodobni dimniki so odporni na vročino, vlago, korozijo in nudijo protipožarno varnost, kar pa ne drži za vse starejše dimnike. Starejši dimniki so težki, masivni, lahko se krušijo, slabo vlečejo dim ali pa preprosto ne ustrezajo sodobnim standardom za kurilne naprave. V takem primeru svetujemo nakup novega dimniškega sistema.

V podjetju OGM d.o.o nudimo dimniški sistem EKOKER slovenskega porekla, ki je izdelan a podlagi dolgoletnih izkušenj in znanj s področja ognjevarnih materialov. Le-ta ustreza vsem mednarodnim standardom, ki se nanašajo na dimnike in dimniške sisteme. Komponente so izdelane iz najboljših materialov in so odporni na vse zunanje in notranje vplive. Montaža je hitra in enostavna in ne skriva nobenih dodatnih stroškov vgradnje. Izbirate lahko med 4 različnimi kombinacijami gradnje dimnika – z ali brez zračnika ter dvojni dimnik z ali brez zračnika. Visoko toplotno upornost dimnika omogočajo različne oblike izolacijskih plošč.

Ob rednem in pravilnem vzdrževanju boste rešeni skrbi z dimnikom za več kot 30 let – poskrbeti morate samo za učinkovito čiščenje.

Popravilo dimnika

Čiščenje dimnika

V kolikor je vaš dimnik v solidnem stanju, popravilo dimnika ni potrebno, saj zadostuje že čiščenje dimnika. Redno čiščenje dimnika zagotavlja dober vlek in varnost pred požari. Požiganje saj v lastni režiji ni priporočljivo in je lahko nevarno, zato se raje odločite za strokovno čiščenje dimnika. Kakovostno popravilo dimnika, obnovo, izdelavo, vrtanje in čiščenje dimnika za vas opravimo pri podjetju OGM d.o.o. iz Vrhnike, za čiščenje dimnika pa poskrbi pristojna dimnikarska služba.