Gradnja dimnika zahteva premišljeno načrtovanje


Gradnja oz. izdelava dimnika je zahtevno delo, ki ga je treba načrtovati, še preden začnete z gradnjo hiše. Dimnik je namreč izredno občutljiv sistem in v primeru, da gradnja dimnika ni narejena v skladu s stroko, lahko to povzroči veliko škode in celo ogrozi človeško zdravje in življenja. Zato mora vse potekati v skladu z najvišjimi standardi in vključevati le vrhunske materiale. Le tako bo vaš dimnik zdržal dolgo, predvsem pa deloval varno.

Šamotni dimnik oziroma keramični dimnik predstavlja najboljšo rešitev za novogradnje, saj izpolnjuje vse zahteve sodobne gradnje in ogrevanja. Tako gradnja kot montaža dimnika je enostavna in hitra.

Gradnja dimnika

Pravilna gradnja oz. izdelava dimnika predstavlja temelj nemotenega in učinkovitega delovanja ogrevalnega sistema, zato ni odveč, če se pri tem posvetujemo s strokovnjakom. Danes obstaja kar nekaj dimniških sistemov in načinov vgradnje, nekateri so primerni za vse vrste objektov, spet drugi samo za novogradnje. Treba je poiskati najbolj optimalno izdelavo dimnika, sicer bomo imeli s kasnejšo sanacijo lahko visoke stroške, da na to, koliko časa nam bo to vzelo niti ne pomislimo.

Velikost in vrsto dimnika se določi že v projektantskem načrtu. Ta je odvisna od cele vrste dejavnikov, kot so na primer lokacija kurilne peči v hiši, višina stavbe, način ogrevanja, toplotna moč kurilnega kotla, izkoristek kotla in vrsta kurilne naprave. Vse te informacije morate pri načrtovanju že podati in biti vanje prepričani.

Izdelava dimnika

Gradnja oz. izdelava dimnika se mora osredotočiti tudi na to, da mora visoka dimniška konstrukcija več desetletij kljubovati ne samo visokim temperaturam, vlagi in agresivnim snovem, ampak tudi neugodnim klimatskim razmeram kot je veter, padavine in nizke temperature. Zato je treba izbrati dobrega proizvajalca, ki zagotavlja potrebne standarde kakovosti in varnosti.

Rešitev za objekte, kjer pri gradnji dimnik ni bil načrtovan

Če pri gradnji hiše ali drugega objekta še niste predvideli dimnika, sedaj pa bi ga želeli imeti, je najboljša rešitev INOX dimniški sistem, ki je primeren za vsestransko uporabo, tako za notranje kot zunanje prostore. Gre za enoslojni dimniški sistem iz nerjaveče pločevine. Uporablja se ga tudi v novogradnjah ali pa za sanacije že obstoječih dimniških sistemov. Gradnja dimnika INOX je preprosta, saj je nizke teže in zelo prilagodljiv. Ima že vgrajeno toplotno izolacijo, ki onemogoča kondenzacijo.

Slovenski dimnik EKOKER je vsestranska rešitev

Zelo pa smo ponosni tudi na naš lasten proizvod – slovenski dimnik EKOKER, ki je plod dolgoletnih izkušenj podjetja OGM-BI in bogatega znanja s področja ognjevzdržnih materialov.

Ustvarili smo ga v skladu z visokimi evropskimi standardi in ima kot edini dimniški sistem v Sloveniji pridobljene evropske certifikate. Gre za univerzalno uporaben sistem, saj je izdelava takšnega dimnika mogoča za vse vrste peči in kurišč, tudi za nizkotemperaturne kotle. Vse komponente tega slovenskega dimnika so iz vrhunskih materialov, ki so odporni proti vlagi, vremenskim pogojem, kislini in seveda visokim temperaturam.

Izdelava dimnika Ogm-bi

Ena največjih prednosti EKOKER dimniškega sistema je hitra in preprosta montaža oziroma gradnja. Pri nas dobite vse potrebne elemente in strokovno pomoč pri pravilni izbiri in montaži. Rešili se boste nepotrebnim visokim stroškom in si na najhitrejši in najenostavnejši način zagotovili svoj slovenski dimnik.

Dimniški plašči so iz lahkega betona, zato je rokovanje z njimi tako nezahtevno. Kljub temu jih odlikuje velika trdnost. Zagotovljeno je dolgotrajno, kakovostno in varno delovanje za 30 let in več. Dimnik ima odlične toplotno izolacijske lastnosti, protipožarno varnost in dobro prezračevalno izolacijo. Oglasite se pri nas, da tudi vam pomagamo najti optimalno rešitev za gradnjo dimnika.

Verjamemo, da vam bomo v našem podjetju s svojim odnosom in izkušnjami prepričali, da smo pravi partner.