Dimniški elementi najvišje kvalitete za vaš dimnik


dimniške ceviDimniški elementi so zelo pomembni pri kvaliteti oziroma samem delovanju dimnika. Priporočamo uporabo keramičnih dimniških cevi. Naše dimniške cevi imajo premere 140, 160, 200 in do 600 mm.  Priporočamo vam, da uporabljate le najbolj kvalitetne dimniške elemente, kot so keramične dimniške cevi (če že uporabljate drugačne, priporočamo nerjaveče cevi), vrhunske kape za dimnik oziroma zračnike za kamin. Pomembno je namreč, da so dimniški elementi združeni v kvaliteten sistem dimnika, saj vam bo le takšen omogočal varnost in optimalno kurjenje. Priporočamo vam, da vam dimnik postavijo usposobljeni profesionalci. Veliko ljudi namreč dimnik postavlja v lastni režiji in v teh primerih pride lahko do napak oziroma napačne izbire materialov. Če napake povzročijo sanacijo dimnika, je to že tako ali tako neprijetno, če pa pride do ogrožanja varnosti ob kurjenju grelnega telesa, pa so lahko posledice katastrofalne. Zaradi navedenega je ključno, da je montaža dimnika pravilna.

Dimniški elementi naj bodo res vrhunski proizvodi.

Pomembno je, da že ob nakupu materiala poskrbite, da bo vaš dimnik vrhunski. To storite tako, da kupite le najboljše dimniške elemente. Priporočamo vam, da si omislite šamotni dimnik, saj je ta najboljši. Ena njegovih glavnih prednosti je, da akumulira toploto. Prednost keramičnih dimniških cevi je res velika. Če pa se odločite za drugačno tehnologijo, vam priporočamo uporabo nerjavečih cevi. Vsekakor je zelo koristno, da je uporabljen najboljši material v celotnem dimniškem sistemu, zato priporočamo, da kupite tudi najboljšo kapo za dimnik in zračnik za dimnik.

Kapa za dimnik mora dobro opravljati svojo nalogo

Na prvi pogled morda ni pomembno, kakšna je kapa za dimnik. Toda tudi kapa za dimnik mora opravljati svojo vlogo. Preprečuje namreč, da bi v dimniške cevi zatekala voda. Zato mora biti visoke kvalitete kot vsi drugi dimniški elementi. Pri nas ponujamo le najboljše izdelke, ki so vzdržljivi in varni.