Dimniške cevi iz keramike – najboljša izbira


Cevi za dimnik iz keramike – osnova in standard izdelave dimnika

Keramične dimniške cevi predstavljajo najboljšo rešitev za novogradnje, saj keramika izpolnjuje vse zahteve sodobne gradnje in ogrevanja. Z vstavitvijo keramične dimniške cevi lahko uspešno saniramo tudi starejše dimnike, ki so že tako dotrajani, da ne morejo več zadrževati ognja ali dima, in so zato nevarni. V primeru, da poškodbe še niso tako obsežne. V nasprotnem primeru je treba star dimnik porušiti in zgraditi novega.

Kvalitetne dimniške cevi varujejo dom in trajajo vrsto let

Keramične dimniške cevi so plinotesne in lahke, njihova površina je gladka in neporozna. Dimniške cevi iz keramike niso občutljive na velike temperaturne spremembe, zaradi česar se material ne krči in ne razteza. Enostavni sta tudi izdelava in montaža dimnika iz teh materialov.

Dimniška kapa – strešica na vrhu dimnika

dimniška kapaDimniška kapa spada med obvezno dimniško opremo. Gre za strešni del dimnika, ki daje vašemu dimniku dovršen zaključek in ga ščiti pred vremenskimi vplivi, npr. da prepreči dežju, da ne pada v odprtino dimnika, ter ureja in usmerja dimne pline. Zunanji del dimnika ima ponavadi različne dimenzije, zato je potrebno dimniško streho izdelati po naročilu.

Kapa za dimnik je priporočljiva na vseh dimnikih, tudi na tistih, ki so v uporabi le občasno, npr. dimniki sobnih kaminov ali če služijo kot rezervni dimniki. Kapa za dimnik je obvezna na vseh dimnikih, ki imajo nerjaveče ali plastične dimne tuljave in ki niso povezani z odtokom kondenzata.

Če je dimnik povezan z odtočnim sistemom, strešice načeloma ne potrebuje.

Cena dimnika je odvisna od različnih dejavnikov

Cena je ob nakupu novega dimnika vsekakor eden najpomembnejših kriterijev. Vendar pa se je treba zavedati, da je vsak dimnik specifičen, zato se cena dimnika razlikuje od primera do primera. Nanjo vplivajo predvsem dejavniki, kot so vrsta kurilne naprave in vrsta goriva ter material, višina in presek dimniške cevi.

Vas zanima vse o dimniškem sistemu? Morda gradite in ne veste, kakšne dimniške cevi bi vam najbolj ustrezale ali pa kakšna kapa za dimnik bi bila najprimernejša? Brez skrbi. OGM-BI d.o.o. je pravi naslov za vas. Tako izbira materiala kot gradnja oz. izdelava dimnika bo opravljena strokovno, hitro in zanesljivo. Predvsem pa ugodno. Zato nikar ne odlašajte in nas obiščite.

Vabljeni!