Cena dimnika je odvisna od materiala, vrste energenta in parametrov izračuna


Pri izgradnji dimnikov se cena oblikuje v skladu z namenom uporabe. Izbira enojnega ali dvojnega dimniškega sistema pomembno vpliva na začetni strošek pri izgradnji dimnika. Drug odločilni podatek pa je, da kasnejša dograditev dodatnega dimnika ni preprosta in ni poceni. Ko se odločamo za ogrevanje hiše, premislimo, koliko kurilnih naprav nameravamo uporabljati in izberemo ustrezni dimnik.

Enoslojni dimniki so namenjeni sanaciji starih, dotrajanih dimnikov, prav tako pa pridejo enoslojni dimniki v poštev pri vseh vrstah novogradenj. Takšen dimnik povsem zadošča potrebam sodobnih peči, ki se hitro ogrevajo in hitro hladijo. Zidani dimniki so grajeni iz ognjevarne opeke. V sredino pozidane konstrukcije se vgradijo tuljave različnih prerezov. Danes je večina tuljav iz nerjaveče pločevine. Zaradi strogih predpisov o velikosti in obliki dimnikov ter pravil o požarni varnosti je postala izgradnja dimnikov mnogo bolj kompleksen in strokoven proces. Danes je hišni dimnik projekt ogrevalnega sistema, ki zahteva temeljite in natančne izračune, saj mora izgradnja dimnikov ustrezati celi vrsti predpisov. Zidani dimniki morajo imeti optimalno višino, določeno z višino zgradbe, na kateri so grajeni, prilagojena pa mora biti tudi nagibu strehe in stavbam v neposredni okolici.

enoslojni dimniški sistem

Je vaš dimnik dotrajan? Potrebujete obnovo ali bi imeli nov dimnik ?

Hišni dimnik naj bi, ob rednem vzdrževanju, imel dolgo življenjsko dobo. Lahko pa se zgodi, da dimnik preprosto ne ustreza več standardom sodobne kurilne naprave in ga je potrebno zamenjati. Izgradnja dimnikov danes ni več ni preprost postopek, ki ga zna izvesti vsak zidar. Dimnik mora zagotavljati pravilno delovanje kurilne naprave, mora biti temperaturno odporen, požarno varen in sanitarno neoporečen. Za zagotavljanje varnega odvajanja dimnih plinov, ki nastajajo pri gorenju, in ustvarjanje pravilnega vleka pri izgorevanju goriv, morajo biti izbrani kakovostni dimniki. Naložba za določeno vrsto dimnika je odvisna od značilnosti materiala, preseka dimniške cevi, višine dimnika, vrste kurilne naprave, izolacije in nekaterih drugih predpostavk. Če ste se odločili za nov hišni dimnik, se oglasite pri OGM-BI, kjer smo strokovnjaki za ognjevzdržne materiale in dimniške sisteme. Tudi za vas bomo našli optimalno rešitev za enoslojni ali večslojni dimnik, ki vam bo služil mnogo let.

EKOKER dimniki slovenskega proizvoda

Hišni dimnikZa še tako zahtevne kupce je na voljo slovenski proizvod Ekoker. Vse komponente sistema so iz najboljših materialov, kakor tudi sami dimniki. Cena in kvaliteta slovenskega Ekoker dimniškega sistema sta ključna dejavnika premišljene odločitve. Izgradnja dimnikov z izbiro dimniškega sistema Ekoker je hitra, montaža pa enostavna in omogoča uporabo vseh vrst peči. Dobra novica je tudi, da sprememba energenta ne zahteva dodatnih stroškov. Z našim dimniškim sistemom so kompatibilna trda goriva, plin in olje.

Za optimalno delovanje smo pri dimniškem sistemu EKOKER izbrali materiale, ki so odporni na vse notranje in zunanje vplive. Vlaga, kisline, visoke temperature in vremenski pojavi mu ne morejo do živega, zato bo imel dolgo življenjsko dobo. Čiščenje je preprosto, varnost pa maksimalna. Izgradnja dimnikov bo z našo pomočjo potekala hitro in brez težav.

INOX enoslojni ali troslojni dimniški sistemi

Ponujamo tudi vsestransko uporabne INOX dimniške sisteme iz nerjaveče pločevine. Na voljo so v enoslojni in troslojni izvedbi. Izpopolnjena zasnova omogoča veliko prilagajanje različnim potrebam, takšen hišni dimnik lahko postavite celo tam, kjer pri gradnji objekta sploh ni bil predviden. Z najsodobnejšo tehniko, vrhunsko izolacijo in široko uporabnostjo so zelo priljubljena izbira. Delujejo v suhem ali mokrem režimu, v nadtlaku ali podtlaku. Na voljo so tudi različne barvne možnosti, sijaj ali mat, pa tudi različne barve in RAL lestvice. Tako izgradnja dimnikov lahko poteka popolnoma v skladu z vašimi željami. Oglasite se pri nas in si zagotovite najbolj optimalno rešitev za vaš objekt.

izgradnja dimnikov cena