Dimniki – cena bo odvisna od materiala, vrste energenta in parametrov izračuna


Dimniki – cena se oblikuje v skladu z namenom uporabe. Izbira enojnega ali dvojnega dimniškega sistema vpliva na začetni strošek pri izgradnji dimnika. Drug odločilni podatek pa je, da kasnejša dograditev dodatnega dimnika ni preprosta in ni poceni. Ko se odločamo za ogrevanje hiše, premislimo, koliko kurilnih naprav nameravamo uporabljati in izberemo ustrezni dimnik. Cena je nižja, če je enojni, za dvojni dimnik pa je potrebna nekoliko višja začetna investicija. Enoslojni dimniki so namenjeni sanaciji starih dimnikov, prav tako pa pridejo enoslojni dimniki v poštev pri vseh vrstah novogradenj. Takšen dimnik povsem zadošča potrebam sodobnih peči, ki se hitro ogrevajo in hitro hladijo. Zidani dimniki so grajeni iz ognjevarne opeke. V sredino pozidane konstrukcije se vgradijo tuljave različnih prerezov. Danes je večina tuljav iz nerjaveče pločevine. Zaradi strogih predpisov o velikosti in obliki dimnikov ter pravil o požarni varnosti je postala izgradnja dimnikov mnogo bolj kompleksen in strokoven proces. Danes je hišni dimnik projekt ogrevalnega sistema, ki zahteva temeljite in natančne izračune, saj mora izgradnja dimnikov ustrezati celi vrsti predpisov. Zidani dimniki morajo imeti optimalno višino, določeno z višino zgradbe na kateri so grajeni, prilagojena pa mora biti tudi nagibu strehe in stavbam v neposredni okolici.

Je vaš dimnik dotrajan? Potrebujete obnovo ali bi imeli nov dimnik ?

Hišni dimnik naj bi, ob rednem vzdrževanju, imel dolgo življenjsko dobo. Lahko pa se zgodi, da dimnik preprosto ne ustreza več standardom sodobne kurilne naprave in ga je potrebno zamenjati. Izgradnja dimnikov danes ni več ni preprost postopek, ki ga zna izvesti vsak zidar. Dimnik mora zagotavljati pravilno delovanje kurilne naprave, mora biti temperaturno odporen, požarno varen in sanitarno neoporečen. Za zagotavljanje varnega odvajanja dimnih plinov, ki nastajajo pri gorenju, in ustvarjanje pravilnega vleka pri izgorevanju goriv, morajo biti izbrani kakovostni dimniki. Cena za določeno vrsto dimnika se oblikuje glede na značilnosti materiala, presek dimniške cevi, višino dimnika, vrsto kurilne naprave, izolacijo itd.

Ekoker dimniki – cena, ki jo lahko preprosto izračunate

Za zahtevne kupce je na voljo slovenski proizvod Ekoker. Vse komponente sistema so iz najboljših materialov, kakor tudi sami dimniki. Cena in kvaliteta slovenskega Ekoker dimniškega sistema sta ključna dejavnika premišljene odločitve. Izgradnja dimnikov z izbiro dimniškega sistema Ekoker je hitra, montaža pa enostavna in omogoča uporabo vseh vrst peči. Sprememba energenta ne zahteva dodatnih stroškov. Ekoker dimniki so kvalitetni dimniki. Cene poiščite na www.ogm-bi.si.

izgradnja dimnikov cena