Adaptacija dimnika za varno zavetje ognja


Adaptacija dimnika, ki je star in dotrajan, je zelo pomembna, saj je takšen dimnik lahko zelo nevaren. Obstaja namreč nevarnost uhajanja plinov, ali pa so poškodbe dimnika tako hude, da obstaja možnost porušitve. Prav tako je adaptacija dimnika nujna, kadar dimnik več ne ustreza standardom, ob prehodu na plinasto gorivo.

Adaptacija dimnika je odvisna od obsega poškodb. Najbolj pogost način sanacije je vgradnja keramične cevi za dimnik. Adaptacija dimnika je v tem primeru hitra in enostavna, predvsem pa cenovno ugodna. Žal pa tovrstna adaptacija dimnika ni možna v primeru, ko so poškodbe dimnika tako hude, da nam ne preostane drugega, kot da ga porušimo, na njegovo mesto pa postavimo novega. V tem primeru nas čaka dolgotrajen in umazan postopek, ki je tudi drag.

Seveda je vse odvisno od posameznega primera, zato se je pred posegi dobro posvetovati s strokovnjaki. V podjetju OGM-BI d.o.o. vam bomo strokovno svetovali, adaptacija dimnika z uporabo keramične cevi za dimnik pa bo izvedena hitro in profesionalno. Navdušila vas bo tudi ugodna cena za šamotni dimnik.

Šamotni dimnik – ugodna cena tudi v primeru novogradnje

IMG_0198Šamotni dimnik, katerega cena je v podjetu OGM-BI zelo ugodna, pa ne predstavlja samo najboljšo rešitev za sanacijo, ampak tudi za novogradnje, saj izpolnjuje vse zahteve sodobne gradnje in ogrevanja. Zaradi vse bolj kakovostnih kotlov in peči so se namreč sčasoma spremenile tudi zahteve glede tega, kakšni morajo biti dimniki in dimniški sistemi. Za sodobne nizkotemperaturne kotle so namreč potrebni visokokakovostni dimniški sistemi, ki so odporni na kisline in so neobčutljivi na vlago.

Pravilno zgrajen dimnik je osnova za nemoteno in izjemno učinkovito delovanje ogrevalnega sistema. Zato mu moramo še pred gradnjo hiše posvetiti dovolj pozornosti. Še preden se odločimo za šamotni dimnik (cena na spletni strani), se moramo odločiti, katero gorivo bomo izbrali in kakšno kurilno napravo bomo vgradili. Vsaka kurilna naprava ima svoje zahteve, treba pa je tudi upoštevati višino in položaj dimnika. Višina dimnika igra pomembno vlogo pri ustvarjanju vleka in njegovi zmožnosti za odvajanje dimnih plinov, razprševanju škodljivih snovi v dimnih plinih v večje višine, kar zmanjšuje vplive na onesnaževanje neposredne okolice.

Vas zanima šamotni dimnik? Cena in vse ostale informacije so vam na voljo na naši spletni strani. Ne pozabite: nepravilna gradnja dimnika lahko povzroči veliko škode. Celo ogrozi lahko človeško zdravje in življenja. Zato zaupajte strokovnjakom. Zaupajte podjetju OGM-BI d.o.o. Obiščite nas.