Inox dimniški sistemi


Lastnosti

inox dimniški sistemINOX dimniški sistemi so na voljo v enoslojni ali troslojni izvedbi. Imajo možnost priključitve kotlov za plin, olje in trda goriva ter so zares vsestranski. Odlikuje jih hitra montaža, izpopolnjena zasnova, odlična protipožarna varnost, pa tudi nezahtevno vzdrževanje. Gre za visoko kakovosten in odlično izoliran dimnik, ki je zaradi svojih prednosti čedalje bolj zaželen. Primeren je tako za notranje kot zunanje prostore, tudi tam, kjer dimnik pri gradnji objekta še ni bil predviden. Seveda pa vas bo navdušila tudi njegova nadvse ugodna cena.

Naši dimniški sistemi so iz vrhunskih materialov in jih odlikuje najsodobnejša tehnika. Vse to zagotavlja široko uporabnost, tudi prilagodljivost. Zagotavljamo korozijsko obstojnost, veliko stabilnost in takojšnjo pripravljenost na delovanje. Dimniški sistemi imajo vse potrebne certifikate za varnost, brez težav vam razkrijemo tudi njihove podrobne tehnične lastnosti. Izolacija je iz mineralnih vlaken. Preverite še sami različne možnosti za enoslojne in troslojne dimniške sisteme in nas kontaktirajte za vsa morebitna vprašanja. Naša naloga je, da vedno najdemo ustrezna rešitve, ne glede na to, za kakšen objekt gre in kako se ogrevate. Spodaj pa še nekaj velikih prednosti inox dimniških sistemov.

Enoslojni inox dimniški sistem

INOX Complex Eenoslojni dimniški sistem, je iz nerjaveče pločevine. Odličen bo za novogradnje, pa tudi za sanacije že obstoječih dimniških sistemov. Gre za dolgoročno rešitev z natančno varjenimi deli, ki preprečujejo uhajanje plinov. Tako imenovani dimnik prihodnosti je nizke teže in izredno enostaven za vgradnjo. Deluje v suhem ali mokrem režimu, v nadtlaku in podtlaku. Ta odličen dimniški sistem iz nerjaveče pločevine odlikuje že vgrajena toplotna izolacija. Inox dimniški sistem onemogoča kondenzacijo.

Troslojni inox dimniški sistem

EKA Global D, troslojni dimniški sistem, je primeren za novogradnje. Še vedno gre za dimniški sistem iz nerjaveče pločevine za uporabo pri kuriščih na olje, plin ali pa trda goriva. Ima 60 milimetrov globoke vtične priključke, vgrajeno kapilarno zaporo in objemke. Deluje v suhem ali mokrem režimu, v nadtlaku ali podtlaku. Naročite ga lahko v različnih izvedbah: kovinski sijaj, mat, barva iz RAL lestvice, galvaniziran. Za vse osnovne elemente in nadgradnje se obrnite na nas, saj zagotavljamo celostne rešitve za dimniške sisteme.

Glavne prednosti INOX dimniških sistemov

  • delovanje na različna goriva: plin, trda ali tekoča goriva,
  • hitra in preprosta montaža,
  • enostavno čiščenje,
  • nizka teža dimniških plaščev in hkrati visoka trdnost,
  • odlična protipožarna varnost,
  • dobro prezračevana izolacija,
  • gladke stene omogočajo dober vlek,
  • odpornost v najrazličnejših pogojih (temperatura, vlaga, kislina, mehanske obremenitve).