Dimniški sistemi za vse vrste peči


Ponudba dimniških sistemov

Z dolgoletnimi izkušnjami smo razvili dimniške sisteme, ki so varni, univerzalni in jih lahko dobite na ključ. Če se tudi vi zanimate za gradnjo dimnika, ste se znašli na pravi strani. Naš slovenski proizvod iz ognjevzdržnih materialov dosega vse mednarodne standarde in ima možnost priključitve na vse vrste peči, tudi na nizko temperaturne kotle.

Dimniški sistemi EKOKER

Montaža dimnika je izredno hitra in preprosta. Dimniški plašči namreč omogočajo 4 različne kombinacije gradnje dimnika. Z našo široko paleto elementov si bo svoj dimniški sistem lahko izbral še tako zahteven kupec. Nudimo celovite rešitve in vam pomagamo s strokovnim svetovanjem, da bo gradnja dimnika potekala na najvišjem nivoju.

Naši dimniški sistemi so odporni proti zunanjim in notranjim vplivom. Oblikovani so, da zdržijo še tako zahtevne temperaturne, vremenske in kislinske pogoje. Z montažo dimnika ne boste imeli velikih stroškov, odločite pa se lahko tako za enojni kot dvojni dimnik (z zračnikom ali brez). Dimniški plašči so iz lahkega betona, kar zopet omogoča enostavno rokovanje in gradnjo dimnika. Opremljeni so z armaturnimi kanali.

Dimniški jaški seveda potrebujejo tudi ustrezno požarno oblogo, da se v primeru dimniškega požara ogenj ne more razširiti. Pri tem uporabljamo Promatect elemente, ki so standardnih mer in jih dobite skupaj z lepilom. Imajo negorljivo oblogo in možen nagib do 30 stopinj. Na en jašek imate lahko do tri priklope, za več pa se izdela vzporedne jaške.

Obljubimo vam lahko dolgotrajno, kakovostno in varno delovanje. Za to poskrbijo izbrani materiali, natančna gradnja, odlična izolacija za dimnik in tudi varen odvod ostankov izgorevanja. Naša protipožarna varnost temelji na vrhunski plinotesnosti dimniškega sistema. Smo edini v Sloveniji, ki smo za svoj dimniški sistem dobili evropska certifikata za ustrezanje vsem zahtevanim standardom. Z našo pomočjo si tako zagotovite masimalno kvaliteto investicije, vlagate v slovensko gospodarstvo in dobite vso potrebno podporo tudi pri težjih projektih. Zavedamo se svoje odgovornosti ter vam pri gradnji in izolaciji dimnika z visoko izobraženim kadrom pripravljamo rešitve, ki bodo še dolgo skrbele za toplino vašega doma.

Prednosti naših dimniških sistemov:

  • enostavna montaža dimnika,
  • delovanje na različna goriva – peleti, trda goriva in tekoča goriva,
  • preprosto čiščenje,
  • nizka teža dimniških plaščev, hkrati pa velika trdnost,
  • odlična toplotna izolacija za dimnik,
  • odpornost proti visokim temperaturam, kislini, vlagi in mehanskim obremenitvam,
  • zanesljiva obloga dimniškega jaška,
  • do trije priklopi na en jašek,
  • na enem mestu dobite vse komponente dimniškega sistema.