Izdelava zunanjega dimnika z vrhunskimi materiali


Izdelava zunanjega dimnika, ne glede na to ali bo to kermični ali nerjaveči dimnik, mora potekati v skladu z najvišjimi standardi in vključevati le vrhunske materiale. Le tako bo dimnik zdržal dolgo, predvsem pa deloval varno. Izdelava zunanjega dimnika je zahtevno delo, ki ga je treba načrtovati, še preden začnete z zidanjem dimnika. Potrebno je pretehtati vse opcije in ugotoviti, kakšne možnosti imamo. Dimnik in sploh sistem kurjenja ter odvajanja škodljivih emisij je občutljiv sistem. V primeru, da stvari niso narejene v skladu s stroko, lahko to povzroči veliko škode in celo ogrozi človeško zdravje in življenja. Zato je izdelavo dimnika najbolje prepustiti strokovnjakom, ki bodo poskrbeli, da bo izdelava zunanjega dimnika pravilna.

Izdelava obrobe dimnika je odvisna od kritine, naklona strehe in položaja preboja.

Izdelava montažnih dimnikov – keramični dimniki

Vas zanima izdelava zunanjega dimnika v podjetju OMG-BI d.o.o.? Na voljo vam je dimniški sistem Ekoker. Predstavljata odlično izbiro za izdelavo montažnih dimnikov, kamor sodi tudi kermični dimnik, znan tudi po imenu šamotni dimnik. Zanj je značilen troslojni dimniški sistem, ki ima v notranjosti keramično tuljavo okrogle oblike. Keramična tuljava je obstojna tako na visoko kot nizko temperaturo, s tem pa onemogoča prehod kondenza skozi stene tuljave. Poleg tega keramične dimniške cevi odlikuje stabilnost, plinska neprepustnost in odpornost proti kislini. Zunanje ogrodje je tako imenovani plašč iz lahkega betona. Izdelava večslojnih montažnih dimnikov omogoča prosto krčenje in raztezanje ter možnost namestitve toplotne izolacije med plaščem in tuljavo.

Izdelava zunanjega dimnika

Izdelava nerjavečih dimnikov – inox dimniki

Inox dimniki so izdelani iz nerjavečega jekla inox, ki ga odlikujejo številne prednosti pred klasičnimi materiali. Inox je precej bolj vzdržljiv od navadnega železa in omogoča, da se kemični procesi, kot sta korozija in rjavenje, odvijajo precej počasneje.

Izdelava nerjavečih dimnikov pa je najboljša tudi v primeru sanacije dotrajanih dimnikov. Tako montaža kot sama izdelava nerjavečih dimnikov je enostavna in hitra.

Razmišljate o izdelavi zunanjega dimnika? Izdelava montažnih keramičnih dimnikov vam bo prinesla kakovost, varnost in dolgo vzdržljivost dimnika, ki vas bo preživel. Med prednosti, ki jih prinaša izdelava montažnih, v primerjavi z nerjavečimi dimniki, je tudi ugodna cena.

V podjetju OMG-BI d.o.o. vam svetujemo izbiro slovenskega dimnika Ekoker, ki je prijazen tudi okolja. Izdelava zunanjega dimnika še nikoli ni bila tako enostavna in ugodna. Obiščite nas.

Vabljeni.