Dimniki inox


Dimniki inoxDimniki inox postajajo vse pogostejša izbira pri novogradnji dimnikov, mnogi pa se za njih odločijo tudi takrat, kadar dimnik zahteva sanacijo. Razlog za to so številne prednosti, ki nam jih nudi inox dimnik. V prvi vrsti moramo omeniti hitro in enostavno montažo inox dimnika, saj so dimniki inox lahki in ne zahtevajo dodatnega temelja, poleg tega pa zanje ne potrebujemo veliko prostora. Dimniki inox so znani po visoki kvaliteti, omogočajo izvedbo tako novogradnje, kot tudi sanacije, na voljo so po ugodni ceni, slovijo pa tudi po dolgi življenjski dobi, ki se lahko z rednim vzdrževanjem in pregledi še podaljša. Inox je železova zlitina, ki vsebuje najmanj 50% železa. Gre za material, ki je izjemno odporen proti delovanju vode in kislin, saj ne rjavi, zaradi česar je odličen za uporabo pri gradnji dimnikov. Dimnik inox najdete tudi v ponudbi podjetja OGM. Z veseljem vam bomo predstavili vse lastnosti inox pločevine in prednosti, ki jih lahko izkoristimo pri gradnji inox cevi za dimnik.

Inox dimnik v primeru sanacije

Inox dimnik lahko izberemo tudi v primeru sanacije dimnika. Starejši dimniki zahtevajo obnovo oziroma sanacijo, ki jo je najboljše opraviti z namestitvijo dimnikov inox. Sanacija dimnika je potrebna v primeru, da je dimnik dotrajan, kar pomeni, da ne ustreza predpisanim standardom oziroma, da nam povzroča težave. Če v bivalnem prostoru opazimo dim, moramo nemudoma ukrepati. Z rednimi pregledi in vzdrževanjem (predvsem tik pred novo kurilno sezono) lahko odkrijemo mesta, kjer dim uhaja in tako pravočasno ukrepamo. Dimniki inox so odlična izbira pri novogradnjah, kot tudi pri sanaciji dimnikov. Dimnike inox vam nudimo tudi v podjetju OGM po zelo ugodni ceni.

inox dimnik

Dimniki inox – troslojni inox dimnik

Dimniki inox so na voljo tudi kot troslojni inox dimnik, izdelan iz nerjaveče pločevine, ki zaradi natančne izdelave cevi omogoča izjemno plinotesnost, ponaša pa se tudi s hitro in enostavno montažo, ki nam ne vzame dosti časa. Zaradi toge in stabilne konstrukcije je montaža inox dimnika izjemno hitra. Dimniki inox so v podjetju OGM na voljo po ugodni ceni, saj je eden izmed naših ciljev doseči ugodno razmerje med kvaliteto in ceno.